Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В ім’я науки: виробник пестицидів вшанував комах, які допомагають захистити людей

Важливо

Японська компанія з виробництва пестицидів Earth Corporation провела “церемонію трансцендентності”. Йдеться про церемонію на згадку про комах, які пожертвували своїм життям заради науки і досліджень. В компанії вважають, що жертви комах не є марними, оскільки вони допомагають захистити людей від небезпечних шкідників.

Про це повідомляє Oddity Central.

Earth Corporation пишається тим, що є номером першим 1 серед виробників побутових інсектицидів в Японії. Цього статусу вона досягала протягом десятиліть досліджень, методів спроб і помилок.

Для перевірки ефективності своїх продуктів, компанія використовує їх на різних видах комах у власному дослідницькому центрі в місті Ако, і деякі з цих комах неминуче гинуть у процесі.

Компанія розводить піддослідних комах, але це не робить їхню жертву безглуздою, і щоб показати, що японці не сприймають крихітних створінь як належне, Earth Corporation проводить почесну церемонію в місцевому храмі Міодзі.

Цьогоріч в ній взяли участь 60 співробітників компанії та даоський священик. Останній прочитав молитви перед десятками фотографій мертвих комах. Біля вівтаря храму було розміщено зображення комарів, кліщів, мух та тарганів.

Earth Corporation вирощує комах у своєму дослідницькому центрі в Ако-Сіті. У центрі завжди знаходиться понад 1 млн тарганів та понад 100 млн кліщів. На цих комах компанія перевіряє ефективність своєї продукції.

Томіхіро Коборі, керівник відділу фармацевтичних досліджень Earth Corporation, зазначив, що багато людей сприймають жертву тисяч комах як належне, не визнаючи цінності їхньої жертви в ім’я науки, але ця церемонія допомагає поглянути на речі в перспективі.

І хоча японська компанія процвітає завдяки смерті мільйонів комах, вона “не може не вшанувати” їхню жертву, кажуть в Earth Corporation. Як повідомляє газета Sankei Shinbun, компанія організовує цю унікальну церемонію щорічно протягом останніх чотирьох десятиліть.

Як розповідало раніше BitukMedia, японські науковці повідомляють, що навчились створювати тарганів-кіборгів. Комахи можуть стати помічниками рятувальників у пошуках жертв стихійних лих, які опинились під завалами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі