П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Просто нічого не роби: визначився переможець першого у світі конкурсу “Найпотворніший газон у світі”

Важливо

Організатори першого конкурсу “Найпотворніший газон у світі” підбили підсумки. Переможницею стала Кетлін Мюррей з міста Сендфорд, що на австралійському острові Тасманія. Галявина біля її будинку була визнана найбільш непривабливою. Цікаво, що для перемоги не треба було нічого робити.

Про це повідомляє The Guardian.

Жінка пояснила: її газон змарнів через брак вологи. У будинку немає центрального водогону, запаси поповнюються переважно за рахунок дощової води, але витрачати її на полив газону — занадто марнотратно. Крім того, у 2016 році чоловік Кетлін після розлучення з’їхав і забрав із собою газонокосарку.

Ніби цього було замало на додачу активізувались бандикутові – австралійські сумчасті ссавці. Їхні задні лапи довші, ніж передні, через що пересування схоже на заяче. Кігті на передніх лапах використовуються для риття землі в пошуках їжі. На подвір’ї Мюррей бандикути вирили землю у пошуках комах.

Сама Мюррей вважає, що її “невибагливий” стиль садівництва сприяє збереженню біорізноманіття. На її газон часто заходять єхидни, ящірки, кенгуру, валабі та падемелони з розташованого поруч природного заповідника.

Довгоносий бандикут в Національному парку Кратер-Лейкс, Квінсленд, Австралія. Фото – Wikipedia, JJ Harrison

Перший конкурс на найпотворніший газон провели серед мешканців Готланду, найбільшого острова Швеції. Це було два роки тому. У зв’язку з перебоями з водою в регіоні місцева влада вирішила в такий спосіб спонукати жителів економити воду, не витрачаючи її на полив декоративних рослин. Акція привернула увагу світових засобів масової інформації.

Між іншим, конкурс допоміг скоротити споживання води у Готланді на 5%. Про це написало багато ЗМІ, й ініціатива викликала інтерес в інших країнах. Після цього конкурс очікувано вийшов на міжнародний рівень.

За право отримати головний приз — майку з написом “Найпотворніший газон у світі” — змагалися жителі Німеччини, Франції, Канади та США.

“Іноді на людей чиниться тиск, аби вони утримували свій газон по-справжньому зеленим, акуратним і пишним, але тепер вони можуть сказати: “Я беру участь у змаганні, мені не потрібно поливати свій газон”, – наводить слова місцевої влади видання.

Маркус Норстрем – переможець конкурсу “Найпотворніший газон Готланда 2022”. Фото – THE WORLD’S UGLIEST LAWN

Організатори вважають, що конкурс став популярним, тому що він викликає в людей посмішку, а ще для перемоги не треба нічого робити.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайський чубатий собака з деформованими задніми лапами отримав звання найпотворнішого пса у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі