П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найпотворнішим собакою у світі визнали Скутера (ВІДЕО)

Важливо

Китайський чубатий собака з деформованими задніми лапами отримав звання найпотворнішого пса у світі. Скутер став переможцем щорічного конкурсу, який проводять в рамках ярмарку Сонома-Марін в американському місті Петалума, штат Каліфорнія.

Про це повідомляє Today.

У 2023 році лисий семирічний пес на ім’я Скутер став володарем титулу Найпотворнішого собаки у світі. Тварина народилася з вивернутими задом наперед задніми лапами. Заводчик збирався приспати цуценя з дефектом, але склалось інакше. Першим тварину прихистив чоловік, в якого Скутер прожив сім років. Коли ж власник більше не зміг утримувати вихованця, собака оселився в Лінди Елмквіст, яка є членом організації порятунку тварин. Тепер Скутер живе з нею у місті Тусон, штат Аризона.

Фото – Sumiko Moots

Власниця вважає перемогу свого улюбленця абсолютно заслуженою. З народження Скутер пересувався передніми лапами. З віком він почав швидко втомлюватися. Тоді йому зробили спеціальний візок. За словами Елмквіст, якщо не брати до уваги проблеми з лапами, в іншому Скутер схожий на будь-якого іншого собаку і любить брауншвейзькі ковбаски. 

Конкурс на найпотворнішого собаку у світі проводять майже 50 років. Відзначити недосконалості, які роблять усіх собак особливими та унікальними, не насміятись, а  продемонструвати світові, що ці тварини насправді прекрасні, – таким бачать організатори конкурсу своє головне завдання. Так виходить, що чимало учасників конкурсу свого часу були врятовані з притулків для тварин. 

Для реєстрації на конкурс бажаючим необхідно заповнити анкету з фотографією та невеликою розповіддю про собаку. Крім цього, власник тварини повинен додати інформацію про зроблені вихованцю щеплення.

Переможця змагання нагороджують призом та вручають 1,5 тисячі доларів. Журі оцінює конкурсантів в одній категорії – незалежно від породи.

Конкурс на найпотворнішого собаку World’s Ugliest Dog Competition проводиться щорічно в червні в рамках ярмарку Sonoma-Marin Fair у місті Петалума, що у штаті Каліфорнія, з 1970-х років. І хоча його учасники не вражають зовнішньою красою, їхні господарі люблять їх безмежно.

Нагадаємо, минулого року переможцем конкурсу став метис китайського чубатого собаки та чихуахуа на прізвисько Містер Щасливе обличчя (Mr. Happy Face).

17-річний Містер Хеппі Фейс – найпотворніший собака 2022 року. Фото – AFP via Getty Images

Раніше, як розповідало BitukMedia, найпотворнішим собакою у Великій Британії визнали метиса мопса і китайського чубатого собаки на імя Пеггі. За перемогу у конкурсі вона отримала купон на послуги ексклюзивного спа для собак, а також фотосесію та портрет на полотні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі