П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дитинча рідкісного карликового бегемота дебютує в європейському зоопарку (ВІДЕО)

Важливо

Дитинча рідкісного карликового ліберійського бегемота дебютує в зоопарку чеського міста Двур-Кралове над Лабем. Малюкові вже півтора місяці. Зараз він знайомиться з відкритим вольєром.

Про це розповідає зоопарк у соцмережах.

Карликові бегемоти родом із Ліберії, Сьєрра-Леоне та Кот-д’Івуару. Як і їхні великі родичі, вони ведуть напівводний спосіб життя. При цьому карликові бегемоти не збираються в череди, а тримаються поодинці, рідше – парами. Під час зустрічі один з одним не виявляють агресії.

Дитинча назвали Миколасом, а його маму звати Малайя. Фото – Safari Park Dvůr Králové

Ці ссавці виростають до 83 сантиметрів на плечах і важать від 180 до 275 кг. У зоопарках розмножуються будь-якої пори року.

У дикій природі залишилося трохи більше тисячі цих травоїдних. Їм загрожують браконьєрство та вирубування лісів. Через громадянські війни захищати і досліджувати карликових бегемотів неможливо.

Цей зоопарк у Чехії – один з найбільших в Європі. Він відомий своїми масштабними проєктами з розведення та збереження рідкісних видів африканської фауни.

Раніше BitukMedia розповідало про народження в зоопарку Праги (Чехія) дитинча західної рівнинної горили. Йдеться про рідкісний підвид західної горили, який перебуває під загрозою вимирання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі