Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Антарктиді виявили невідомі раніше колонії імператорських пінгвінів

Важливо

Раніше невідомі колонії імператорських пінгвінів були помічені на нових супутникових знімках Антарктиди. Є припущення, що ці чотири колонії існували багато років, але раніше вчені їх не помічали. Це переважно невеликі колонії: кожна нараховує менше тисячі гніздових пар.

Про це пише Phys.org.

Імператорські пінгвіни, які вважаються “майже під загрозою” зникнення, є найбільшими пінгвінами у світі. Вони вирощують своїх пташенят антарктичною зимою на ділянках замерзлого морського льоду. Але якщо лід розтане до того, як пташенята зможуть переміщатися, більшість з них загине, наголошують дослідники.

Згідно з новим дослідженням, принаймні деякі імператорські пінгвіни переміщують свої колонії, оскільки танення криги внаслідок зміни клімату загрожує місцям розмноження.

Дослідник Британської антарктичної служби Пітер Фретвелл зазначає, що одна колонія пінгвінів біля затоки Галлі, ймовірно, перемістилася приблизно на 30 км на схід. Нестабільні погодні умови, починаючи з 2016 року, зробили їхнє старе місце проживання небезпечним. “Імператорські пінгвіни взяли на себе завдання знайти більш стійкий морський лід”, – додає він.

Чотири нещодавно знайдені колонії, ймовірно, існували багато років, але вчені раніше їх не помічали, сказав Фретвелл. За його словами, це переважно невеликі колонії, кожна з яких нараховує менше 1000 гніздових пар. Наразі вченим відомо про 66 колоній імператорських пінгвінів.

Нещодавно помічені колонії не сильно змінюють загальні оцінки популяції — наразі йдеться про щонайбільше 300 тис. гніздових пар, — але вони допомагають вченим зрозуміти, куди можуть переміщатися пінгвіни, сказав Фретвелл.

Незрозуміло, чи може якась із нещодавно виявлених колоній бути групою, що відʼєдналася від інших більших колоній, сказав Даніель Зіттербарт, дослідник пінгвінів з Океанографічного інституту Вудс-Хоул, який не брав участі в дослідженні. “Але зрозуміло, що місця розмноження змінюються, і потепління у світі означає, що більше “пінгвінів будуть переміщатися”, – сказав він.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Антарктиді помітили рідкісного білого пінгвіна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі