Неділя, 29 Січня, 2023
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Видали екскременти: вчені побачили нову колонію пінгвінів з космосу

Важливо

Раніше невідому колонію імператорських пінгвінів знайшов на супутникових знімках Пітер Фретвелл з Британської антарктичної служби. Вона знаходиться на заході Антарктиди і складається з близько тисячі дорослих птахів з пташенятами. Колонію вдалося знайти завдяки коричневим плямам посліду на зображеннях.

Про це розповідає Live Science.

Гуано — послід морських птахів — забарвлює антарктичний лід. Розглянути його з космосу простіше, ніж самих пінгвінів. При цьому висока роздільна здатність знімків дозволила побачити й окремих птахів — вони виглядали як крапки. При оцінці популяції спеціалісти виходили з їхньої кількості. Нова колонія виявилась відносно невеликою – порівняно з іншими 65 наявними на континенті.

Пітер Фретвелл, офіцер з географічної інформації Британської антарктичної служби (BAS), виявив колонію в грудні; але оприлюднення вирішили відкласти – щоб воно збіглось з Днем поширення інформації про пінгвінів, який проводиться щороку 20 січня.

Колонії імператорських пінгвінів часто віддалені, їх важко досліджувати. Останні дослідження супутникових знімків показали, що імператорських пінгвінів в Антарктиді може бути на 20% більше, ніж вважалося. Але 80% колоній цих птахів можуть зникнути до кінця століття через зміну клімату.

Імператорські пінгвіни пірнають у пошуках їжі протягом антарктичного літа та розмножуються колоніями на морському льоду в темні та морозні зимові місяці. Зображення – Peter Bucktrout//BAS

Справа в тому, що імператорські пінгвіни розмножуються винятково на ущільненому морському льоді. Ця залежність від морського льоду робить пінгвінів вразливими – через потепління клімату Західна Антарктида втрачає свою кригу.

“Минулого року ми мали мінімальну площу морського льоду в Антарктиді, а цього року ще гірше, два роки поспіль”, — пояснив Фретвелл. 

Через цю небезпеку, викликану змінами клімату, “імператорів” тепер внесено до переліку видів, що перебувають під загрозою зникнення, відповідно до Закону США про види, що зникають.

Як повідомляло раніше BitukMedia, орнітологи розгадали загадку суворого поводження прямочубих пінгвінів зі своїм потомством. Йдеться про перше з двох яєць у кладці, яке пернаті розбивають чи викидають з гнізда.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі