П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кіт Степан красується на обкладинці журналу Times Monaco

Важливо

Кіт-блогер Степан з Харкова став героєм журналу Times Monaco й потрапив на його обкладинку. Видання розповіло дивовижну історію тварини з України.

Стаття починається з пояснення, завдяки чому Степан прославився в Instagram і тепер має 1,3 млн підписників. Користувачам припали до душі кумедні світлини українського кота в його фірмовій позі – Степан імпозантно сидить за столом, спираючись на лікоть — точнісінько як людина. “Біографом” смугастого є його господиня Анна.

Фото – Instagram @loveyoustepan

Автор статті окремо зупиняється на вимушеному від’їзді Степана з рідного Харкова з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

“Ми мали довгий і важкий шлях з Харкова, який постійно зазнавав ракетних обстрілів. Монако стало першим місцем у Європі, куди ми дісталися і де знайшли притулок. Ми прожили там два місяці й отримали велику допомогу, підтримку та турботу від місцевих жителів. І ми щиро вдячні за нашу безпеку. У цьому казковому місці ми відчували себе в повній безпеці та захищеності. Краса природи, гір та моря, неймовірна архітектура міста та дивовижна атмосфера допомогли нам одужати від всього пережитого жаху. Монако — це шматочок раю на землі. Мені сняться всі країни світу, і Україна, звичайно, стає такою безпечною та надійною”, — поділилася Анна.

Перебуваючи за кордоном, Степан та Ганна зібрали понад 15 тисяч євро на допомогу тваринам, які постраждали від війни в Україні. Кошти пішли на допомогу низці зоозахисних організацій, а також зоопаркам у Миколаєві та Харкові.

У травні кіт отримав престижну блогерську премію World Influencers and Bloggers Awards у французьких Каннах. На церемонію знаменитий кіт прибув на руках відомого італійського блогера Хабі Ламе.

Зараз смугастий блогер разом з господаркою та новою подружкою Стефанією повернувся додому. Всі утрьох вони живуть у Львові, але нещодавно відвідали Північну Салтівку у Харкові, де жили до війни.

У листопаді минулого року Степан став амбасадором проєкту “Збережіть українську культуру”. Проєкт курує Міністерство культури та інформаційної політики. Він спрямований на збереження та відновлення українських пам’яток культури, які постраждали від російського вторгнення.

Як розповідало раніше BitukMedia, Британські вчені дійшли висновку, що спілкуватися з домашніми котами і кицьками їхньою мовою зовсім не складно. Все вирішує посмішка. Але не варто посміхатися по-людськи, скалячи зуби, краще посміхніться, як кішка — примруживши очі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі