Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Антарктиді помітили рідкісного білого пінгвіна (ВІДЕО)

Важливо

Чилійські полярники із бази Гонсалес Відела зняли на відео рідкісного повністю білого пінгвіна. Самка виду пінгвін-шкіпер має лейкізм – мутацію, яка спричиняє відсутність усі пігментів у шкірних покривах, окрім білого.

Про це повідомляє The Animal Reader.

Зазвичай пінгвіни-шкіпери (ні, це не лише ім’я персонажа із мультфільму “Мадагаскар” та спін-оффу) мають чорне та біле пір’я. Але ця самка майже повністю біла. Її помітили 4 січня цього року.

Лейкізм відрізняється від альбінізму. У другому випадку відсутні будь-які пігменти тіла у всіх тканинах. У випадку із лейкізмом білий пігмент присутній.

Фотограф Уго Алехандро Харрос Герра розповів, що їхня база знаходиться посеред колонії пінгвінів-шкіперів.

“Їх тут сотні. Це просто неймовірно”, – каже фотограф. Саме він зняв білу пташку.

Лейкізм – дуже рідкісна хвороба у пінгвінів. Тим паче, якщо пташка повністю біла, її набагато легше помітити хижакам, розповідає ветеринар Дієго Пеналоце.

Як повідомляло BitukMedia, орнітологи з Італії виявили, що африканські пінгвіни можуть відрізнити свого партнера від іншого пінгвіна з колонії за малюнком крапок на його “фартушку”. Птахи довше дивилися на фотографії партнерів, аніж на фотографії інших знайомих родичів, але лише в тому випадку, якщо бачили крапки на тілі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі