Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Добре для психічного здоров’я – чоловік зібрав колекцію із понад 700 тарантулів

Важливо

36-річний англієць Аарон Фенікс із міста Єйт зібрав колекцію із понад 700 тарантулів. Захоплюватися павуками чоловік почав у 2021 році, коли у нього діагносували біполярний розлад особистості.

Про це розповідає New York Post.

“Люди завжди перепитують, чи я жартую, коли я розповідаю, скільки у мене павуків. А я перепитую – а що зі мною не так?” – каже Аарон.

“У кожного своє хобі. Хтось любить ходити у “качалку”. А я люблю колекціонувати павуків”, – додає він.

Аарон живе зі своєю партнеркою 47-річною Джо та двома її доньками. У їхньому дому є ціла кімната, яку вони жартома називають “печера із павуками”.

Британець розповідаж, що мав тарантула у юності, але з павуком сталася трагедія. Тепер же психолог порадив йому завести хобі – це допоможе із біполярним розладом, сказав. Тож чоловік знайшов собі захоплення у колекціонуванні тарантулів.

“Я не можу вам сказати, скільки їх точно. Але точно знаю, що не зупинюся. Кожного разу, як я заводжу собі ще одного, розумію, що мені потрібно ще”, – каже Аарон.

Близько 120 павуків він врятував – люди віддавали йому, коли не хотіли їх. Дехто знаходив тарантулів просто посеред вулиці – чи то вони втекли, чи їх просто викинули. Аарон підбирав їх.

У 2022-му Аарон розповідав, що кожен із його улюбленців має власні особливості поведінки. Деякі із павуків мають клички.

Зараз каже, що витрачає близько 125 доларів на місяць на субстрати, пробкову кору, опале листя і мох-сфагнум для павуків.

Аарон самостійно розводить сарану та борошняних черв’яків, щоб годувати тарантулів. Каже, так економить близько 250 доларів на місяць на харчах для улюбленців.

Як повідомляло BitukMedia, на центральному узбережжі Австралії знайшли найбільшого у світі смертельно небезпечного лійкового павука. Самець, якого прозвали Геркулес, має діаметр 7,9 см і буде рятувати життя під контролем спеціалістів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі