Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше за 800 років жінок допустять до участі у шаленому фестивалі вогню (ВІДЕО)

Важливо

Японкам вперше дозволять взяти участь у фестивалі вогню у храмі Кацубе в місті Моріяма, префектура Сіґа. Традиційно там були присутні лише юнаки та чоловіки до 34 років. Тепер запросили чотирьох учениць початкової школи.

Про це повідомляє DIVOCHE.MEDIA.

За легендою, фестиваль вогню бере початок з часів імператор Цутімікадо, який був при владі з 1198-го до 1210 року. Він сильно захворів. Коли люди молилися у храмі Кацубе за його одужання, туди вповзла величезна змія. Коли її убили і спалили, імпреатор одужав.

З того часу чоловіки та  юнаки у традиційних пов’язках фундоші виконують дикі танці навколо вогню, молячись про гарний урожай та здоров’я місцевих мешканців. Зараз на території храму запалюють 12 факелів, які символізують величезних змій, і танцюють довкола них.

На відео нижче – фотозвіт із фестивалі 2017 року.

Цього року організатор Ацуші Танака попросив чотирьох дівчат — учениць початкової школи — долучитися до фестивалю. Раніше жінкам це не дозволяли, але зараз ми живемо в інші часи, каже він.

Школярки будуть виконувати роль ліхтарниць, одягнених у звичайний одяг і білі пальта хаппі. Дівчата ходити перед великими смолоскипами на початку фестивалю.

Танака хоче, аби спогади про свято примушували людей повернутися в рідне місто. Крім того, все більше хлопців соромляться брати участь, бо не хочуть з’являтися публічно у спідньому. Можлико, каже Танака, колись жінці дадуть нести один із факелів.

Як розповідало BitukMedia, Міністерство оборони Японії вперше в історії країни надало найвище у Військово-морських силах (ВМС) звання адмірала жінці. Нею стала 57-річна Нацуе Кондо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі