Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хіба не красень? Найотруйніший павук у світі виріс до рекордного розміру

Важливо

На центральному узбережжі Австралії знайшли найбільшого у світі смертельно небезпечного лійкового павука. Самець, якого прозвали Геркулес, має діаметр 7,9 см і буде рятувати життя під контролем спеціалістів.

Про це розповідає Sky.News.

Геркулеса знайшли за 50 км від австралійського Сіднея. Спочатку його віддали до місцевої лікарні, але тепер він житиме у місцевому тераріумі Australian Reptile Park.

Геркулес перевищив свого попередника Колосса, знайденого у 2018-му. ВІн має потужні ікла, які можуть пробити ніготь людини. Тепер його отруту будуть використовувати для створення антидоту від укусів його родичів.

“Отримати такого великого самця – це справжній джекпот. Самиці просто отруйні. А укус самця летальний. Кількість отрути від цього здорованя буде величезно”, – кажуть представники тераріуму.

Австралійські лійкові павуки переважно зустрічаються в лісистих районах і приміських садах від Сіднея до прибережного міста Ньюкасл на півночі та Блакитних гір на заході. Самиці, попри те, що менш отруйні, є більшими за розміром від самців.

Як розповідало BitukMedia, в Австралії вчені виявили ідеально збережену скам’янілість гігантського павука. Йдеться про раніше невідомий вид членистоногих, що існував в епоху міоцену (11-16 млн років тому). Цей павук був приблизно в п’ять разів більший за нинішніх родичів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі