П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Більше ніяких мертвих мишок: розробили розумні котячі двері (ВІДЕО)

Важливо

На щорічній всесвітній виставці споживчої електроніки CES-2024, що проходить у Лас-Вегасі, презентували незвичайний винахід від стартапу Flappie. Це “розумні” дверцята для хатніх котів і кішок вільно на вільному вигулі. Пристрій позбавляє господарів неприємних сюрпризів. Наприклад, через такі двері тварина не пронесе всередину свою здобич.

Про це розповідає портал UPI.

Системою візуального розпізнавання пристрою керує штучний інтелект. Він просто не відкриває перед кішкою прохід в будинок, якщо та тримає в зубах мишу, птицю або іншу невелику тварину.

Розробники Flappie пояснили, що їхній прилад може фіксувати в більшості випадків спробу кішки пронести своїх жертв всередину будинку. Тоді двері не відчиняться. Як тільки кішка залишить мишку перед дверима, то ШІ відкриває прохід. Але тут є два варіанти. Кішка йде без здобичі далі. В другому варіанті розумна кішка може просто кинути гризуна, а потім знову підняти його після того, як дверцята відчиняться.

Зрештою, у Flappie сподіваються, що домашні тварини, швидше за все, привчаться до того, що вони не можуть увійти, коли мають щось у пащі, а коли вони кидають здобич, то двері відразу ж відчиняються, і вони можуть потрапити всередину.

Фото – Nathan Ingraham / Engadget

В двері також вбудована система розпізнавання мікрочіпа. Так власник може бути впевнений, що в будинок не проникне чужий кіт.

Крім того, господар може відкривати і закривати котячі двері віддалено, через інтернет, а все, що відбувається біля дверцят, транслюється з камери в спеціальний додаток на смартфоні.

Винахідники “розумних” котячих дверцят – брати-близнюки зі Швейцарії Олівер і Деніс Вайлдери. За словами винахідників, на створення стартапу Flappie їх надихнули скарги матері, яка постійно боролася з тим, аби їхні домашні улюблениці не приносили спійманих мишей всередину.

“Ми хочемо, щоб власники кішок могли зітхнути з полегшенням і більше не боятися знайти на килимі маленький “сюрпризи””, — кажуть Олівер і Деніс.

“Розумні” котячі дверцята ще не продаються, але передбачається, що вони коштуватимуть 399 доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, канадська компанія NuraLogix презентувала Anura MagicMirror – “Чарівне дзеркало”. Новий пристрій використовує комбінацію датчиків та штучного інтелекту для перевірки життєво важливих показників та оцінки ризику захворювань. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі