П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ображають і бентежать: парк дикої природи планує “розбавити” папуг, що лаються

Важливо

Папуг, які лаються на відвідувачів Парку дикої природи у графстві Лінкольншир (Велика Британія), відправлять на перевиховання у велику зграю. Проблеми виникли через п’ятьох африканських сірих папуг, привезених до парку 2020 року.

Про це повідомляє ВВС.

Невідомі навчили птахів нецензурним словам, які ті постійно повторювали. Серед іншого, папуги ображали відвідувачів парку, через що керівництву довелося повісити спеціальне оголошення. На вольєрі було встановлено повідомлення про відмову від відповідальності, яке попереджало “делікатних людей” про барвисту мову птахів.

Фото – STEVE NICHOLS

Спочатку птахів ізолювали – сподівались, що вони перестануть лихословити. Перші п’ять папуг на ім’я Біллі, Тайсон, Ерік, Джейд та Елсі провели три місяці в ізоляції в результаті своїх витівок, перш ніж їх знову виставили. Відтоді, за словами директора заповідника Стіва Ніколса, вони стали головною атракцією парку. Але ця тактика не спрацювала. Ба більше, шкідливу звичку перейняли ще три папуги, які досі поводилися цілком пристойно – ще один на ім’я Ерік, Капітан і Шейла.

Хоча Ніколс намагався не образити родини, каже, що папуги пропонують гумор, “коли світ здається дуже серйозним”. Він додав: “Ти ніколи не втомлюєшся від того, що папуга тебе посилає. Ти не можеш стримати сміху. Звичайно, відвідувачі стоять навколо вольєра і лаються, намагаючись змусити папуг копіювати їх”.

Фото – Lincolnshire Wildlife Park

Тепер усіх вісім злоязиких особин вирішили помістити у зграю зі 100 птахів. Орнітологи сподіваються, що порушники порядку навчаться іншим словам і перестануть бентежити оточуючих.

В інтерв’ю BBC виконавчий директор заповідника визнав, що керівництво пішло на ризик: “У результаті в нас може виявитися 100 папуг, що лаються”. Разом з тим, Ніколс сподівається, що нецензурні репліки буде гірше чути у вольєрі, де постійно звучать голоси кількох десятків птахів.

Як розповідало раніше BitukMedia, до 54-річного Світа Вуда – колишнього британського полісмена із графства Ессекс – навідалися кілька екіпажів правоохоронців. Сусіди повідомили про крики жінки із його будинку. Насправді ж звуки видавав один із 22 папуг Вуда.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі