Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кращі за собак: гусей підрядили вартувати ув’язнених (ВІДЕО)

Важливо

В одній з в’язниць Бразилії прийнято рішення замінити сторожових собак на гусей. Птахи сигналитимуть у разі втечі ув’язнених.

Про це повідомляє видання Oddity Central (ОС).

У виправній установі в штаті Санта-Катарина кажуть, що гуси показали себе більш ефективними у питаннях охорони місць перебування ув’язнених. Гуси патрулюють зелену зону між внутрішнім парканом в’язниці та головною зовнішньою стіною.

Виявилось, що в гусей дуже гострий слух. Як зазначили у службі безпеки, полохливі птахи видають гучні звуки, завдяки чому охоронці отримують вчасні попередження про різні позаштатні ситуації. “У нас є відеоспостереження, особисте спостереження і, нарешті, спостереження за допомогою гусей, які замінили собак”, – розповів директор в’язниці Маркос Роберто де Соуза.

Співробітники в’язниці кажуть, що пильність гусей робить їх відмінними сторожами — вони кращі за собак. Серед переваг називаються кілька якостей: вони мало сплять, гуляють групами та хворіють менше, ніж собаки. А ще їхнє утримання обходиться дешевше.

Зграєю “гусячих агентів” керує гусак Піу-Піу. Коли співробітники в’язниці кличуть його на ім’я, він видає характерний звук.

Практика використання гусей як вартових існує у Бразилії давно. У 2011 році широко висвітлювалася історія в’язниці Собрал у Сан-Паулу – там зграї цих птахів використовували для запобігання втечі ув’язнених.

Як розповідало раніше BitukMedia, таємний союз медоїдів та воскоїдів розкрили вчені-натуралісти. Виявляється, птахи та куницеві кооперуються, щоб разом грабувати диких бджіл. Автори масштабного дослідження схиляються до того, що така змова справді відбувається, щоправда, лише на території Танзанії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі