П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Куплена на барахолці ваза виявилася рідкісною цінністю із венеційського скла

Важливо

Американка Джессіка Вінсент із міста Річмонд в американському штаті Вайомінг купила на барахолці скляну вазу за $4. Вона виявилася роботою відомого італійського дизайнера Карло Скарпа у техніці pennellate. Тепер вазу продали за більш як $107 тис.

Про це розповідає UPI.

Знавці кажуть, Скарпа виготовив вазу для знаменитою італійської компанії Venini  у 1942-му, де на той час працював креативним директором. Унікальність виробу полягає у аворській техніці pennellate, що означає “мазок кистю”. Але Скарпа, звісно, не розмальовував свої вази кистю. Техніка є проявом його унікальної майстерності як склодува.

“Друзі кажуть, що у мене хороше око”, – жартує Джессіка, мовляв завжди знайде певну цінність серед найдешевшого мотлоху. Але того разу їй дійсно поталанило.

Вони із хлопцем зайшли до барахолки мережі Goodwill, як роблять це зазвичай кілька разів на тиждень. Того разу Джессіка обрала вазу. Вдома вона сфотографувала її та виклала фото у профільну спільноту у Facebook. Знавці одразу визначили автора.

Аукціонний дім Wright у Чикаго оцінив вазу у $30 тис.-$50 тис., але європейський колекціонер дав за неї більше $107 тис. Із них $83,5 тис. отримала Джессіка.

Жінка каже, планує поремонтувати будинок на фермі, який вона побудувала у січні. Також додає, що рада, що ваза знайшла свій дім і поціновувачів. Тішиться, що врятувала витвір мистецтва від забуття.

Як повідомляло BitukMedia, у Великій Британії на торги виставили набір мисливця на вампірів вікторіанської доби. Йдеться про артефакт, який включає “все найнеобхідніше, що може знадобитися в боротьбі з нечистю”. Аукціоністи кажуть, що такі речі користуються неабияким попитом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі