Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Озброєний і небезпечний: набір для полювання на вампірів ХІХ століття виставили на аукціон

Важливо

У Великій Британії на торги виставили набір мисливця на вампірів вікторіанської доби. Йдеться про артефакт, який включає “все найнеобхідніше, що може знадобитися в боротьбі з нечистю”. Аукціоністи кажуть, що такі речі користуються неабияким попитом.

Про це пише Daily Mail.

Предмети для знищення нежиті зберігаються у великій старовинній скриньці, що має вигляд Великої Біблії Кассела в шкіряній палітурці. Тільки сторінок в ній лише кілька, а всередині – замкнена коробка з інструментами для боротьби з живими мерцями.

В одному відсіку невеликий пістолет, латунна порохівниця та мініатюрна підзорна труба. В іншому відсіку “Біблії” знаходиться справжня Біблія, розп’яття, чотки, флакон для святої води, свічники, молоток та кілок.

Вважається, що цей набір для полювання на вампірів був виготовлений ще у XIX столітті. А от в скриньку-Біблію все зібрали вже на початку XX. На кришці скриньки є майже стертий напис: “Міс І та Ф. Уіллетс”.

Фото – Hansons / SWNS

Нинішній власник артефакту вважає, що раніше той належав якійсь американської кіноактриси.

Фахівці очікують, що набір мисливця на вампірів вдасться продати за 3-4 тис. фунтів стерлінгів. “Цей артефакт містить колекцію предметів ХІХ століття. У XX подібні набори створювали на продаж шанувальникам фільмів жахів. Вони були особливо популярними в епоху класичних готичних жахастиків”, — пояснив директор аукціонного дому Hansons Auctioneers, де 9 грудня буде продано лот.

Подібний антивампірський комплект, що належав британському перу і колишньому адміністратору Британської Індії лорду Вільяму Малкольму Хейлі, у липні 2022 року продали на аукціоні за 16,9 тис. фунтів стерлінгів. Водночас стартова ціна лота не перевищувала 3 тисячі.

За словами Кріса Кіркхема, заступника директора Hansons London, подібні знахідки цікавлять учасників торгів у всьому світі, адже “набори зі знищення вампірів – це чистий театр, моторошний та захопливий”.

Чарльз Хенсон, власник Hansons Auctioneers, тримає в руках набір для знищення вампірів

Сьогодні ці предмети мають попит через свою новизну, а також тому, що міф про вампірів, як і раніше, надзвичайно популярний. “Захоплення усім темним та загадковим означає, що вампіри з’являються у сучасних телешоу, на кіноекранах та в літературі. Однак згадки про них налічують понад 200 років”, – каже аукціоніст.

У Hansons Auctioneers кажуть, що віра у вампірів – нежить, яка, нібито, потребує людської крові, щоб вижити – сягає корінням у минуле на сотні років і зберігається в деяких частинах світу до сьогодні.

Як розповідало раніше BitukMedia, прототип графа Дракули, румунський правитель XV століття Влад III Басараб, також відомий як Влад Цепеш, міг бути веганом. Таке припущення зробили італійські вчені, які досліджували листи, написані ним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі