Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збільшувалась непомітно: хірурги видалили жінці 19-річну пухлину, яка проросла у хребет

Важливо

Львівські хірурги з лікарні Святого Пантелеймона видалили небезпечну пухлину в легенях 68-річної пацієнтки. Утворення, яке безсимптомно збільшувалось близько 19 років, могло назавжди прикувати жінку до ліжка

Як повідомляють у Першому медичному об’єднанні Львова

Цілий рік 68-річна Ганна з маленького села на Львівщині потерпала від болю в ногах, але до медиків не зверталась. У листопаді біль мало не звів її з розуму: жінка не могла спати, ноги віднімало, а жодні ліки не приносили полегшення.

Тоді мати шістьох дітей нарешті звернулась до лікаря за місцем проживання. Обстеживши пацієнтку, спеціалісти шокували її звісткою – у пані Ганни пухлина в плевральній порожнині, яка займає ⅓ частину легень.

“Гігантський утвір проріс у хребет та почав тиснути на нервові закінчення спинного мозку, що і викликало оніміння ніг. Тип пухлини – невринома. Це новоутвір, який походить із нервових закінчень і переважно є доброякісним. Небезпека невриноми в тому, що вона росте довго і безсимптомно”, – зазначають у медзакладі. 

Так і сталося й у пані Ганни. За розміром пухлини спеціалісти встановили, що вона росла цілих 19 років. На момент звернення невринома вже так проросла в хребет, що могла назавжди паралізувати жінку.

З приписом про невідкладне хірургічне втручання жінка потрапила до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Було прийнято рішення оперувати мультидисциплінарною командою, до складу якої входять торакальні та нейрохірурги. Видалення пухлини тривало 4 години і пройшло успішно.

На другу добу після операції жінку перевели до звичайної палати. Вона не могла натішитися, що відчуває ноги та може ними повноцінно рухати. А за тиждень пацієнтка поїхала додому.

“Найбільше вона боялася, що новоутвір прикує її до ліжка і вона стане тягарем для власних дітей. Нині ж жінка щаслива, що все завершилося добре, а вона і далі має змогу і сили навідувати дітей, які живуть в різних куточках України, та бавити онуків. А їх у пані Ганни – аж одинадцятеро”, – йдеться у дописі медзакладу.

Фото – Facebook/ Перше медичне об’єднання Львова

Як розповідало раніше BitukMedia, лікарі Волинського територіального медичного об’єднання у місті Володимир видалили 20-річній жінці частину шлунка. Пацієнтка важила близько 140 кг. Операцію провели через невеликий прокол.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі