Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зробили невеликі проколи – медики видалили частину шлунка жінці вагою 140 кг

Важливо

Лікарі Волинського територіального медичного об’єднання у місті Володимир видалили 20-річній жінці частину шлунка. Пацієнтка важила близько 140 кг. Операцію провели через невеликий прокол.

Про це Володимирське ТМО розповіло у Facebook.

20-річна пацієнтка звернулася до лікарів і попросила допомогти подолати ожиріння. її 1,65 м, а вага сягала 140 кг. Ендокринолог, нутриціолог та хірург встановили діагноз “ожиріння ІІІ ступеня” – на цій стадії хвороба загрожує здоров’ю людини.

Лікарі провели  лапароскопічну Sleeve-резекцію шлунка – видалили частину органа за допомогою зондів через невеликі проколи у шкірі. Це зробили для зменшення його об’єму. На 3-ю добу пацієнтку виписали у задовільному стані.

“Сьогодні Sleeve резекція шлунка – це відносно нова популярна операція, при якій хірургічним шляхом видаляється значна частина шлунка. У результаті пацієнт не в змозі більше приймати їжу в колишніх об’ємах і насичення приходить значно швидше. Операція є дуже ефективним і швидким методом для зниження ваги”, – кажуть лікарі.

Як повідомляло BitukMedia, хірурги львівської лікарні св. Пантелеймона успішно прооперували 31-річну мешканку Черкас Любов Прокопенко. Жінка шість років не могла їсти через ахалазію стравоходу. Весь цей час лікарі відправляли Любов до психіатра.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі