Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не могла їсти шість років – у Львові врятували жінку

Важливо

Хірурги львівської лікарні св. Пантелеймона успішно прооперували 31-річну мешканку Черкас Любов Прокопенко. Жінка шість років не могла їсти через ахалазію стравоходу. Весь цей час лікарі відправляли Любов до психіатра.

Про це повідомляє лікарні у Facebook.

Під час ахалазії кільцевий м’яз нижнього сфінктера стравоходу не може повністю розслабитися. Через це харчова грудка – пережована їжа – не може потрапити до шлунку, і в людини виникає блювотний рефлекс. У Любові сфінктер замикався, але не розмикався.  Причини, чому виникає ахалазія, не встановлені.

Правильно діагноз поставили лише три роки тому. Але оперувати не наважувалися. За останній рік Любов втратила 10 кг.

Львівські хірурги провели технічно складну міні-інвазивну операцію, яка вимагає ювелірної точності. Під час втручання хірурги розсікли м’язи, які затиснули отвір між стравоходом і шлунком, та сформували манжету, аби вміст стравоходу міг вільно проходити до шлунка та не повертався назад. Операція тривала лише годину.

Як розповідало BitukMedia, лікарі клініки Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова витягли із серця 33-річного військового. Для цього серце довелося зупинити повністю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі