П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тільки вісім у світі: в зоопарку народився рідкісний алігатор з лейкізмом (ВІДЕО)

Важливо

Gatorland тепер є домівкою для надзвичайно рідкісного білого алігатора – одного з восьми у всьому світі, оголосив зоопарк американського штату Флорида. Це також перший алігатор у своєму роді, який народився під опікою людини. Разом з цією самичкою Gatorland стає власником найбільшої колекції рідкісних лейцистичних алігаторів у світі.

Про це розповідає Fox 35 Orlando.

“Вперше після того, як 36 років тому в болотах Луїзіани було виявлено гніздо лейцистових алігаторів, ми маємо перше народження суцільно білого алігатора, коли-небудь зафіксоване від цих оригінальних алігаторів. Це більше, ніж “рідкість”, це абсолютно екстраординарно!”, – каже Марк Макх’ю, президент і генеральний директор Gatorland.

Новонароджена дівчинка та її брат зі звичайним забарвленням народилися у батьків Джеяна та Ешлі, повідомили у Gatorland. Рептилії важать 96 грамів і мають трохи менше 100 см завдовжки.

Фото – Ken Guzzetti/Gatorland

Стверджується, що це перший випадок народження в неволі алігатора з лейкізмом – мутацією, що викликає часткову втрату пігментації зовнішнього покриву. Загалом у світі вісім таких особин.

У зоопарку наголошують – алігаторів з лейкізмом (лейцистичних) не слід плутати з альбіносами. В останніх червоні очі та повна втрата пігменту. А в лейцистичних очі блакитні. А ще часто є плями нормального забарвлення на шкірі. “Без темнішої пігментації шкіри вони не можуть перебувати під прямим сонячним промінням протягом тривалого періоду часу, тому що легко обгоряють на сонці”, — розповіли у прес-службі Gatorland.

Обох новонароджених зоопарк планує показувати гостям вже початку 2024 року. А поки вони перебуватимуть у безпеці під наглядом ветеринара, який уважно стежитиме за їхнім здоров’ям і ростом. Під час останнього чекапу місцевий ветеринар поставив їм обом оцінку A+ (відмінно), оскільки тварини продовжують їсти шматочки сирої курки та інші харчові добавки.

Відео перших хвилин життя унікальної самички білого алігатора можна побачити тут.

Але веселощі на цьому не закінчуються. Gatorland просить людей допомогти з вибором імені для нового білого лейцистового алігатора та її брата – зробити це можна в коментарях соцмереж зоопарку.

Аналогічним чином підшукували ім’я для алігатора без щелепи, яка знайшла нову домівку в парку. Тоді відвідувачі Gatorland у соціальних мережах вирішили назвати її Джавлін (Jawlene) – як посилання на хіт Доллі Партон Jolene та англійське слово jaw (щелепа).

Як розповідало раніше BitukMedia, рожеве слоненя побачив Жако Жубер, який працює гідом у природному заповіднику Мала-Мала в ПАР та захоплюється фотографією. У тварини рідкісна мутація.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі