Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Встигнути на весілля – родина перетнула всю Євразію без літака

Важливо

Родина музинкатів із британського графства Сомерсет вирішила подолати 16 тис. км. до австралійського Сіднея, не користуючись літаком. Кажуть, авіапольоти шкодять екології. Таким чином на весілля до родички добираються уже 3,5 місяці.

Про відчайдухів розповідає ВВС.

Шеннон Коггінс, Тео Саймон та їхня донька 19-річна Роза уже фактично мають здійснити останній ривок. Зараз вони перебувають у міст і Ділі, столиці Східного Тимору – крихітної острівної країни із площею 15 тис. км. кв (площа Київської області – 28 тис. км.кв.).

Там вони збираються знайти човен та дістатися до автсралійського Дарвіна. А потім вирушать автобусом до Сіднея, де відбудеться весілля сестри Шенон. Воно заплановане на 28 грудня.

Шенон розповідає – із сестрою завжди були близькі, особливо після того як померла мама, і навіть попри те, що сестра переїхала до Австралії у 2007 році.

Родина Шенон та Тео перестала користуватися літаками у 2002 році через надмірно шкідливий вплив їх на екологію. Тому і цього разу вирішили, що мандрівка на весілля має бути максимально екологічною.

Тож вони подолали Європу, Казахстан, Китай, Лаос, Таїланд та Індонезію, користуючись лише сухопутним чи морським транспортом.

До подорожі Шеннон працювала адміністраторкою у школі, а Тео – на виробництві масажних кремів. Також вони заснували фолковий гурт Seize The Day. У серпні цього року все це довелося покинути заради мандрівки через весь континент.

У родині кажуть – вірять, що не усі можуть знайти час на таку мандрівку. Але вони займаються екологічно діяльністю, тож вирішили лишити по собі мінімальний карбоновий слід.

Як розповідало BitukMedia, австралійські пенсіонери Марті та Джесс Ансен провели 500 днів на круїзному лайнері, мандруючи довкола світу. Пара просто вирішила зекономити – така мандрівка коштує дешевше, ніж сплата за будинок для людей похилого віку. Полишати корабель вони не планують.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі