Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

103-річну штучну різдвяну ялинку продали на аукціоні за £3,4 тис.

Важливо

За 3,4 тис. фунтів стерлінгів на торгах у Великій Британії продали штучну різдвяну ялинку. Ексклюзивною її робить вік – раритету 103 роки. Першій власниці ялинка дісталась у 1920 році, коли їй було лише вісім років.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку Hansons.

Ялинка стала різдвяним подарунком для восьмирічної дівчинки на ім’я Дороті Грант з британського міста Лафборо у 1920 році.

79-сантиметрове штучне деревце має 25 гілок, 12 ягід та шість невеликих свічників. Дівчинка також прикрашала свою ялинку ватою, що імітувала сніг. Тримається ялинка на червоній прямокутній дерев’яній основі.

Фото – Hansons Auctioneers

Після Першої світової війни різдвяні ялинки були великою розкішшю. Можливо тому це скромне штучне деревце зворушило дитину настільки, що Дороті зберігала її понад 90 років! Британка пішла з життя у січні 2014-го – у віці 101 року.

Після смерті Дороті штучна ялинка опинилася в її 84-річної дочки Ширлі Холл, яка й досі живе неподалік Лафборо. І ось майже через десять років жінка вирішила виставити, мабуть, найбільш незвичайну частину своєї спадщини на аукціон. Так Ширлі хотіла вшанувати пам’ять своєї матері та переконатися, що реліквія потрапить у добрі руки і збережеться.

Ширлі Холл зі світлиною матері та сторічною штучною ялинкою.

Експерти оцінили лот лише у 60–80 фунтів стерлінгів. Але не інакше як “сила різдвяної ностальгії” змусила анонімного покупця з Британії заплатити за сторічний раритет суму, що перевищує початкову у понад 50 разів.

Як розповідало раніше BitukMedia, запечатаний на заводі iPhone першого покоління продали з аукціону за колосальні $63 356 — у понад 100 разів дорожче за його початкову ціну. Жінка отримала новинку в подарунок у 2007 році, але тоді так і не відкрила його. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі