Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не стримуйте себе: зайва пара годин сну у вихідний рятує життя

Важливо

Скаржитесь на хронічний недосип? Дослухайтесь поради китайських науковців. Дослідники з Нанкінського медичного університету рекомендують тим, хто не висипається протягом робочого тижня, дозволяти собі довше поспати у вихідні. Як показало нове дослідження, дві додаткові години сну у вікенд на 63% знижують ризик стенокардії, інфаркту або інсульту.

Про це розповідає Daily Mail.

За даними видання, свої висновки вчені зробили, аналізуючи дані 3400 працівників. Аналіз також показав, що серед тих, хто на тижні спав менше шести годин за ніч і не відсипався у вихідні, ризик серцево-судинних проблем помітно зростав.

Сон дуже важливий не тільки для мозку, але і для серцево-судинної системи, для захисту серця від негативних наслідків денного стресу та зниження рівня запалення у судинах.

Те, що нічний сон має тривати сім-вісім годин, добре відомо багатьом. Саме стільки потрібно, аби забезпечити організму нормальний фізіологічний відпочинок. Щоправда, цього року вчені з Університету Осло (Норвегія) у співпраці з колегами з семи країн навели зовсім інші цифри.

Як показало нове дослідження, навіть якщо п’ять ночей на тиждень спати менше, ніж це потрібно для здоров’я, цю шкоду можна бодай частково компенсувати додатковими годинами сну у вихідні.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені пояснили, як активність в інтернеті пов’язана з безсонням.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі