Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сувенір у приватному будинку виявився загубленим артефактом із Помпеїв (ВІДЕО)

Важливо

Двоє бельгійців – 80-річний Рафаель де Теммерман та його син Герт раптово виявили у своєму будинку загублений артефакт із давньоримського міста Помпеї. Різьблені камені прикрашали їхні сходи протягом 50 років.

Про це розповідає Euronews.

Родина згадує, що сувенір продав місцевий торговець у Помпеях, коли чоловіки відвідували музей у 1975 році. Вони розмістили різьблені камені над сходами. Тепер Рафаель заходів продати будинок, і Герт вирішив такий оцінити, що саме вони купили в Італії.

Спочатку пара спеціалістів з галло-римського музею в бельгійському Тонгерені оглянула барельєф на запрошення родини. А наступного дня у двері уже постукала поліція і склала протокол.

“Вони мало не випали в осадок”, – розповідає Герт про візит музейників. Як з’ясувалося, автентичний артефакт невідомі злочинці були викрали із Італії.

Барельєф показує землетрус, який відбувся у місті Помпеї у 62 році н.е. Видно, зокрема, арку при вході у місто, яка падає, та упряжку із двома кіньми у ній.

Батькові і сину пояснили, що туристам весь цей час показували підробку, репліку, а оригінал перебував у їхньому будинку.

Герт, звісно, не проти, щоб історичний артефакт повернувся до Помпеїв. Але сподівається на певну фінансову компенсацію.

Як розповідало BitukMedia, під час нещодавніх розкопок у районі Regio IX археологічного парку Помпеї на півдні Італії виявили пекарню, де працювали раби. Тісне приміщення мало ґрати на вікнах, а разом з людьми жили тварини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі