Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пекарню-в’язницю у Помпеях називають “найбільш шокуючим прикладом рабства” (ВІДЕО)

Важливо

Під час нещодавніх розкопок у районі Regio IX археологічного парку Помпеї на півдні Італії виявили пекарню, де працювали раби. Тісне приміщення мало ґрати на вікнах, а разом з людьми жили тварини.

Про це повідомляє The Guardian.

Про рабів часто забувають в історичних джерелах, але саме вони були основною частиною населення Римської імперії і забезпечували роботу економіки, як і розвиток культури.

Незадовго до виверження вулкану Везувія будинок, де знаходилася пекарня, якраз був відремонтований. На момент трагедії там, очевидно, мешкали люди. Будівля поділена на дві частини – в одній мешкали господарі, і там на стінах пишні фрески. В іншій частині знаходилася пекарня.

Раби пекли хліб зі свіжомеленого борошна – у приміщенні знайшли жорна. Вийти із пекарні назовні було неможливо – єдині двері вели до житлового холу. Разом з рабами у пекарні жили тварини – їм зав’язували очі. Аби раби орієнтувалися у сутінках камери, на підлогу нанесли спеціальні мітки.

Це найбільш шокуючий бік стародавнього рабства, позбавлений довірчих стосунків і зведений до жорстокого насильства. Це враження підтверджує закриття кількох вікон залізними гратами”, – каже Габріель Цухтрігель, директор археологічного парку Помпеї.

Як повідомляло BitukMedia, aрхеологи у місті Помпеї знайшли ймовірне зображення предка піци. Страву побачили на щойно відкритій фресці, якій близько 2 тис. років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі