П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сновидіння пропонують програмувати за допомогою ультразвуку

Важливо

Стартап Prophetic  уже 2025-го планує вивести на ринок пристрій Halo, який допоможе програмувати сновидіння. Розробники обіцяють, що опромінюючи певну ділянку мозку, можна буде створити сон із потрібним сюжетом та усвідомитися у ньому.

Про це пише Fortune.

Завдяки пристрою Halo можна буде увісні зайнятися написанням програмного коду чи потренуватися виступати перед радою директорів, зайнятися спортом, створювати нові картини тощо, каже СЕО стартапу Ерік Волберг.

Щоправда, створене вами так і личиться уві сні – способів запису сновидінь поки що не винайшли.

propheticai.co

Візеально Halo нагадує діадему. Пристрій буде опромінювати ділянку мозку, яка відповідає за ухвалення рішень та усвідомлення. Так сподіваються досягти усвідомлених сновидінь – ситуації, коли людина розуміє, що перебуває у сні, але може там діяти на власний розсуд.

Для цього буде використовувати безпечний ультразвук, який застосовують для досліджень плода у животі матері.

Зазвичай усвідомлення себе у сновидіння – це навчика, яка вимагає тривалого тренування та самодисципліни. На сайті Рrophetic зазначають, що пристрій можна буде використовувати для креативу, метафізичного досвіду та з метою релаксу.

У своїх розробках стартап Prophetic спирається на роботи  Інститутy Дондерса, центром дослідження мозку в Нідерланда. У розробці Halo допомагає засновник Card79 Афшином Мехіном, який розробив пристрій Neuralink N1 для компанії Ілона Маска. 

Як розповідало BitukMedia, німецькі вчені взялися з’ясувати, що сниться голубам. Для експерименту вони навчили 15 голубів спати із зафіксованою головою при шумі. Дослідники виявили схожість фази швидкого сну в людей та птахів, а тому тепер мають припущення, які саме сни бачать пернаті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі