Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На фресці із Помпеїв знайшли зображення “пращура” піци – йому 2 тис. років

Важливо

Археологи у місті Помпеї знайшли ймовірне зображення предка піци. Страву побачили на щойно відкритій фресці, якій близько 2 тис. років.

Про це повідомляє ВВС.

Нещодавно знайдена фреска зображує корж поруч із винним кубком. Можливо, випічку їли з фруктами, такими як гранати чи фініки, або приправляли спеціями або чимось схожим соусом песто.

Відкриття зробили цього року під час нових розкопок Regio IX – одного з дев’яти районів, на які поділено стародавнє місто Помпеї. Будівлю частково розкопали ще в ХІХ. У січні цього року роботи поновилися. Нещодавно археологи знайшли скелети трьох людей біля пічки в частині будинку для прислуги.

Директор музею Габріель Цухтрігель відзначив, який контраст передає фреска – проста їжа і дорогі срібні прибори. Він відзначив, що піца також свого часу була стравою бідноти із півдня Італії.

Вулкан Везувій поховав місто Помпеї під шаром попелу майже 2 тис. років тому – його виверження сталося 78 року н.е. Місто знаходилося на відстані 23 км від Неаполя, який ЮНЕСКО вважає батьківщиною піци.

Як повідомляло BitukMedia, Бріана Побінер, палеоантрополог з Національного музею природознавства у Вашингтоні, проаналізувала викопні людські решки у Африці. Сліди від порізів на одній із кісток навели її на думку, що кістка належала жертві канібалів. Знахідці 1,45 млн років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі