Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Светр принцеси Діани з вівцями виставили на аукціон

Важливо

Червоний светр з принтом у вигляді білих овечок виставили на аукціон Sotheby’s. Цю річ носила сама принцеса Діана. Цікаво, що “брат-двійник” овечого джемпера зберігається у музеї.

Про це йдеться на сайті Sotheby’s.

Леді Ді в грайливому светрику з вівцями вперше потрапила під приціли фотокамер у червні 1981 року. То був спортивний матч, який Діана Спенсер відвідала зі своїм майбутнім чоловіком, принцом Чарльзом, за місяць до весілля.

Червоний вовняний джемпер з овечим принтом належав бренду Warm & Wonderful двох британських дизайнерок – Саллі М’юрі та Джоанни Осборн. Вони згадують, що побачили Діану в їхньому виробі на першій шпальті однієї з недільних газет – так і дізнались, що принцеса має цей светр. Наслідком стало зростання продажів та сплеск популярності бренду Warm & Wonderful, зазначили дизайнерки. 

Саллі М’юрі та Джоанн Осборн – дизайнерки бренду Warm & Wonderful. Фото – theindustry.fashion

Модель з малюнком у вигляді безлічі білих та однієї чорної овечок виготовляли і продавали до 1994 року. А у 2020-му джемпер з історією знову надійшов у продаж.

Скрін – warmandwonderful.com

Светр леді Ді на аукціон Sotheby’s виставили власники бренду. Вони розповіли, що принцеса Діана носила джемпер кілька тижнів, а згодом повернула його дизайнерам на ремонт. Дизайнерки були впевнені, що оригінал було відремонтовано та відправлено замовнику… до березня 2023 року. Джоанна Осборн порпалась на горищі в пошуках старого візерунка та помітила маленьку коробку. Всередині, разом зі старим бавовняним покривалом, знайшовся червоний овечий светр. Після ретельного вивчення стану, пошкодження рукава та детального порівняння з фотографіями 1981 року Sotheby’s підтвердив, що це оригінальний светр, який носила принцеса Діана понад 40 років тому.

Діана у светрі бренду Warm & Wonderful двох британських дизайнерок. Фото – з відкритих джерел

Тоді, у 81-му, Діані видали нову модель, а “оригінальну” версію залишили у себе. А от другий джемпер принцеси, його вовняний “брат-двійник”, знаходиться в музеї Вікторії та Альберта у Лондоні.

Торги аукціонного будинку Sotheby’s відбудуться 7 вересня. За светр Леді Ді очікують виручити – 40-70 тис. фунтів стерлінгів (51-89 тис. доларів).

Як розповідало раніше BitukMedia, на аукціоні Christie’s продали колекцію коштовностей австрійської мільярдерки Хайді Хортен, яка померла минулого року. Вартість прикрас склала 202 млн доларів. Це найуспішніший продаж ювелірних виробів в історії. Проте мало кому відомо, що над унікальними прикрасами висить темна тінь націонал-соціалізму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі