П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Двічі вдягнена: сукня принцеси Діани пішла з молотка за понад $1 млн

Важливо

Сукню принцеси Діани продали на аукціоні Julien’s Auctions у Голлівуді за 1,14 млн доларів. Вона двічі виходила в ній на світські заходи — у 1985 і 1986 роках.

Про це йдеться на сайті аукціонного будинку.

Попередньо за оксамитову сукню принцеси Діани очікували виручити 100–200 тисяч доларів. Проте в результаті торгів лот пішов з молотка за суму, яка в 11 разів перевищує естімейт.

Ця сукня – яскравий взірець моди 1980-х. Саме тоді Діана стала іконою стилю.

На сайті Julien’s Auctions зазначено, що це в цій сукні Діана з’являлася на публіці двічі: в італійській Флоренції 1985 року під час королівського туру з принцом Чарльзом та на концерті Ванкуверського симфонічного оркестру в 1986-му.

На аукціоні також продали блузу принцеси Діани, в якій вона позувала під час фотосесії з нагоди заручин з тодішнім принцом Уельським, а тепер королем Чарльзом III у 1981 році. Блідо-рожева шифонова блуза з атласною стрічкою, зав’язаною на бант під коміром, була створена дизайнерами Девідом та Елізабет Емануелями, які того ж року розробили і весільну сукню Діани.

Лот було придбано за 381 тис. доларів проти очікуваних 80–100 тис. доларів.

Дизайнерка згадує у своїй книзі “Сукня для Діани”: “Коли вона побачила нашу блузку, просто закохалася в неї, запитала, хто її зробив, і її направили до нас”.

Після того, як Діана одягла блузку, Емануелі зберігали її у себе, поки не продали у 2010 році. 2019 року блузку виставляли в Кенсінгтонському палаці в рамках виставки Diana: Her Fashion Story.

Раніше BitukMedia розповідало про червоний светр з принтом у вигляді білих овечок, який виставили на аукціон Sotheby’s. Леді Ді в грайливому светрику вперше потрапила під приціли фотокамер у червні 1981 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі