Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Культурний дипломат” – українець отримав відзнаку за унікальні вироби із яєць

Важливо

Заслужений майстер народної творчості з міста Володимира на Волині Анатолій Бойко отримав міжнародну відзнаку “Посол культурної дипломатії”. Чоловік виготовляє унікальні вироби з яєчної шкаралупи.

Про вручення відзнаки повідомляє Володимирська міська рада у Facebook.

Нагороду від міжнародного проєкту “Культурна дипломатія” Бойку вручили під час засідання міськради. Він став 28-м послом культурної дипломатії в Європі.

Протягом дворх років майстер співпрацює із міжнародними організаціями. Роботи  неодноразово виставляв на аукціони, аби передати кошти на потреби ЗСУ.

Бойка називають “волинським фаберже”. Під час нагородження він презентував свої нові роботи – ячна шкаралупа кована металом, різьблена та оздоблена бурштином.

У травні 2022-го Анатолій Бойко виготовив у своїй техніці оберіг, який присвятив захисникам “Азовсталі”. У січні 2023-го Анатолій Бойко створив різдвяну шопку із використання буршитну та позолоти.

Як розповідало BitukMedia, на цьогорічній виставці “100 вертепів у Ватикані” візьме участь унікальна дерев’яна іграшка – шопка-вертеп. Він створений у традиціях яворівської дерев’яної забавки. Того року її внесли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі