П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мало хто вірив – створили пиво із “блакитним” сиром

Важливо

Американські сиророби та пивовари зі штату Орегон об’єдналися, аби створити пиво із сиром із “блакитною” пліснявою. Кажуть, ідею важко було “продати” навіть своїм працівникам. А вийшов доволі непоганий ель.

Про це розповідає UPI.

Сироварня Rogue Creamery aта пивоварня Crux Fermentation Project об’єдналися для того, щоб створити ель у стилі ламбік. Зварили його із сиром Rogue River Blue Cheese. Напій витримували у дубових бочках майже 2 роки. Назвали його Coolship Beer No. 6.

Сироварка Маргеріт Меррітт каже, що їх підштовхувала здорова доза скептицизму – як серед знайомих, так і власного.

Вони спочатку зварили пиво, потім перевезли його у сироварню, так воно ніч настоювалося на сирy, а потім напій розлили у бочки.

“Коли я розповів про ідею своїм працівникам, вони сказали – ніколи, таке ніколи не вийде”, – пригадує власник пивоварні Ларі Сідор.

Співавтори кажуть, що Coolship Beer No. 6 вийшло доволі смачним пивом.

“Він має тони і відтінки смаку, але він не надто сирний, не надто сильний. Це справді чудовий збалансований продукт”, – каже Меррітт.

Як повідомляло BitukMedia, фермери із американського штату Мічиган підписали контракт із канадським виробником алкогольних напоїв із молока Dairy Distillery. Разом планують виробляти 8,3 млн літрів етанолу для заправки легкових та вантажних авто до 2025 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі