Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виробники горілки із молока створили біопаливо

Важливо

Фермери із американського штату Мічиган підписали контракт із канадським виробником алкогольних напоїв із молока Dairy Distillery. Разом планують виробляти 8,3 млн літрів етанолу для заправки легкових та вантажних авто до 2025 року.

Про це повідомляє Automotive News.

Завод Dairy Distillery виробляє із молока та вершків горілку та лікери, а з початком Covid-19 почали виробляти ще й санітайзери.

Однак як побічний продукт виробництва лишається молочний пермеат. Це суміш лактози, вітамінів і мінералів. Його можна використовувати для приготування слабоалкогольних напоїв або переганяти в більш міцний низьковуглецевий етиловий спирт. У пошуках нових способів використання пермеату американські та канадські фахівці вирішили спробувати використовувати його як основу для біопалива.

Ключове слово – низьковуглецевий. А отже від його спалювання у двигунах викиди СО2 в атмосферу будуть менші, ніж під час спалювання бензину чи інших продуктів нафропереробки.

Разом канадці та американці збираються побудувати молокопереробний завод площею близько 9 кв. км. На ньому планують вироблати до 2,2 галонів (8 млн літрів) біопалива на рік.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканський винахідник Кі Майкельсон (також відомий як Рокетмен) зі штату Міннесота створив мотоцикл, який їздить на пиві. Але це не єдиний його чудернацький винахід. Чоловіку належить туалет з ракетним двигуном і навіть реактивний ранець та ще кількасот винаходів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі