Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хочуть спілкуватися – світ масово вивчає українську мову. Попереду всіх Австралія

Важливо

37% користувачів, які вивчають українську мову у сервісі Duolingo, роблять спеціально для спілкування із українцями. Це показник вищий, ніж серед тих, хто вивчає англійську та французьку мови. Найбільший рівень фанатів української у Австралії. В основному це підлітки та молодь.

Про це повідомляє Duolingo у своєму блозі.

Кількість користувачів, які зазначили, що вивчають українську саме для повсякденного спілкування, перевищує тих, хто з цією метою вивчає англійську і французьку – таких лише 17 та 18 відсотків відповідно.

Найбільш старанно вивчають українську мову користувачі із Австралії, за ними ідуть представники із Канади та Фінляндії. Як пишуть у Duolingo, для користувачів це спосіб показати свою солідарність.

Зараз учні, які вивчають українську, знаходиться на 5-му місці у пакозниках за старанністю. При тому, найбільше українську вивчають саме “зумери” – “покоління Z”, що народилося між другою половиною 90-х та другою половиною 2000-х.

У квітні минулого року повідомляли, що після початку повномасштабного російського вторгнення кількість охочих опанувати українську у світі через застосунок Duolingo зросла на 577%. Найактивніше українську мову тоді почали вивчати поляки — 2677%.

Як повідомляло BitukMedia, американський актор, володар двох “Оскарів” Шон Пенн знявся в українському фільмі-антології “Війна очима тварин”. Він виконує роль у фінальній короткометражці “Орел” режисера Мирослава Слабошпицького, відомого за стрічкою “Плем‘я”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі