Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Краса, яку витримати можуть не всі – найбільша різдвяна ілюмінація світу дратує сусідів (ВІДЕО)

Важливо

Американець Тім Ґей зі штату Нью-Йорк та його родина встановили найбільшу у світі різдвяну ілюмінацію. Прикраса із 720 426 лампочок потрапила у Книгу рекордів Гіннеса. Однак не усім сусідам таке шоу довподоби.

Про це повідомляє UPI.

Вперше Тім Ґей із міста Юніон-Вейл  встановив світовий рекорд у 2012-му. Гірлянда мала лише 346 283 лампочок. За 10 років їх кількість подвоїлася.

На вигляд подвір’я Ґеїв є концентрацією святкового настрою. Але не усім це подобається. Сусіди скаржаться – втомлюються від постійного мерехтіння лампочок. А ще люди приходять подивитися на рекорд і накидають повно сміття на чужих подвір’ях – парканів же американці не ставлять. Поліція переймається, що відпочивальники загороджують своїми авто проїзд екстреним службам.

Один із містян – Едвард Каше – навіть погрожує балотуватися у міську раду, аби нарешті припинити це різдвяне свавілля офіційними указами.

Міська голова Бетсі Маас розводить руками – немає у влади повноважень забороняти гірлянди.

“Ви що, хочете спробувати позбутися Санти?” – коментує вона.

Тім Ґей каже – нічого змінювати не буде.

“Якщо це подобається 50 тис. людей, то думка 10-20 людей, які проти, мало що значить”, – каже він.

Як розповідало BitukMedia, 57-річний Томас Єромін та його дружина Сюзанна з містечка Рінтельн, що на півночі Німеччини, встановили світовий рекорд з “найбільш прикрашених різдвяних ялинок в одному місці”. У власному будинку площею 180 кв. м вони розмістили 555 лісових красунь. Таким чином німецька родина встановила черговий світовий рекорд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі