Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Легший, швидший, вправніший: Tesla показала оновленого робота Optimus Gen 2 (ВІДЕО)

Важливо

Ілон Маск, генеральний директор та засновник компанії Tesla, показав відео з оновленою версією робота Optimus. За рік, що минув з презентації першої версії, рухи робота-гуманоїда стали більш плавними та подібними на людські. А ще він став легшим і може присідати.

В Tesla продовжують роботи над створенням робота-гуманоїда, який зможе брати на себе різноманітні завдання, допомагаючи людям.

За рік, що минув з попередньої презентації, інженери Tesla повністю оновили свого робота: нова версія Optimus тепер оснащена всіма приводами та датчиками, розробленими Tesla. Optimus другого покоління став на 10 кг легшим, на 30% швидшим, набагато плавнішим та функціональнішим, заявляють в компанії.

У відеодемонстрації видно, як Optimus Gen 2 присідає, балансуючи. А наприкінці ролика два роботи танцюють під гучну музику.

Одна з найскладніших частин робота-гуманоїда – це руки. Вони мають бути досить міцними, щоб витримувати значний вантаж, і водночас досить точними, щоб мати справу з тендітними об’єктами. Судячи з відео, Optimus Gen 2 вже можна довірити курячі яйця.

Як зазначає New Atlas, Optimus від Tesla поки істотно поступається у спритності, атлетизмі та здатності виконувати акробатичні трюки гуманоїдному роботу Atlas від Boston Dynamics.

Але якщо Atlas є лише експериментальною платформою, на якій інженери відпрацьовують різні складні завдання та способи навчання, то Tesla націлена на масове виробництво. І судячи з результатів, досягнутих лише за рік, Optimus Gen 2 має шанс знайти своє місце на ринку робочих роботів.

У Tesla заявили, що планують незабаром почати використовувати робота у своїх виробничих операціях. Щойно він доведе свою корисність, компанія планує розпочати продавати свого гуманоїдного робота.

Раніше Ілон Маск заявив, що потенційний попит на таких роботів може сягати від 10 до 20 мільярдів одиниць. Він вважає, що Optimus буде припадати на частку “велика частина довгострокової вартості Tesla”.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені з ETH Zürich презентували останнє досягнення в галузі 3D-друку — роботизовану руку. Вона вражає своєю анатомічною точністю та унікальною конструкцією. Ця інновація складається з кісток, зв’язок і сухожиль, створених з різних гнучких полімерів

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі