П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Слідство завершене: астронавта виправдали у справі про з’їдений космічний помідор

Важливо

Американського астронавта Франсиска Рубіо довго дражнили за те, що він нібито з’їв один із перших помідорів, вирощених на МКС. Тепер справу закрито – рештки ягоди знайшли на борту МКС, тож Рубіо до його зникнення не причетний.

Про це повідомляє UPI.

Під час сеансу живого зв’язку із МКС 6 грудня американська астронавтка Ясмін Могбелі заявила, що рештки крихітного помідора, який виріс на станції, знайшли на борту через вісім місяців після того, як Рубіо повернувся на Землю.

“Нашого хорошого друга Френка Рубіо давно звинувачували в тому, що він з’їв помідор. Але ми можемо виправдати його. Ми знайшли помідор”, — сказала Могбелі. Що правда, вона не уточнила де саме та в якому стані він був.

Рубіо, який покинув МКС у вересні, став об’єктом глузувань через те, що в інтернеті вирішили, нібито це він з’їв один із космічних помідорчиків.

“Я витратив стільки часу на його пошуки. Я впевнений, що він з’явиться – висушений – через роки, і мене виправдають”, – говорив свого часу Рубіо на пресконференції.

Як повідомляло BitukMedia, aстрономи на Землі віднині можуть спостерігати обертання на орібіт космічного ранця із ремонтними інструментами. Його випадково втратили астронавтки з МКС Лорал О’Гара та Ясмін Могбелі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі