Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Багач на багачі: Bloomberg назвало 25 найзаможніших сімей 2023 року

Важливо

Агентство Bloomberg опублікувало рейтинг найбагатших сімей світу 2023 року. За минулий рік статки світових династій зросли на 43% – від будинку моди Hermès до королівської родини Перської затоки.

На верхівці списку правляча династія ОАЕ Аль Нахайян. Її статки оцінюються в 305 млрд доларів. В агентстві зазначили, що сім’я Аль-Нахайян “десятиліттями управляла територією, яка зараз є ОАЕ, ще до того, як нафта змінила економіку та фінанси королівської родини”. Глава сім’ї Мухаммад ібн Заїд Аль Нахайян у травні 2022 року став президентом країни. Радник з національної безпеки держави шейх Тахнун ібн Шахбут Аль Нахайян займається активами на суму близько 1,5 трлн доларів.

Друге місце посіла родина Волтон, яка управляє найбільшою у світі торговельною мережею Walmart. За рік статки спадкоємців Сема Волтона зросли на 35 млрд доларів і сягнули 259,7 млрд. Раніше Волтони очолювали рейтинг Bloomberg чотири роки поспіль. Walmart була заснована бізнесменом Семом Волтоном в 1962 році. Нині кількість магазинів у всьому світі перевищує 10,5 тис., виручка компанії становить 611,3 млрд.доларів. Сім’я Волтон володіє 46% акцій мережі.

Третій рядок зі статками 150,9 млрд доларів зайняла родина Ерме (Hermès)— власники в шостому поколінні французького виробника товарів класу люкс. Родина Ерме володіє більш ніж двома третинами компанії Hermes.

За ними слідує сімʼя власників компаній Mars, виробника кондитерських виробів та продуктів тривалого терміну зберігання Mars — 141,9 млрд. доларів.

Пʼятірку найбагатших сімей світу замикає правляча династія шейхів і емірів у Катарі Аль Тані (133 млрд доларів) — сімʼя опинилася в цьому списку вперше.

Шосте місце посіла родина Кох (127,3 млрд доларів). Їй належить друга за величиною приватна компанія США — нафтохімічна корпорація Koch Industries.

Сьоме — правляча династія Саудівської Аравії Аль Сауд (112 млрд доларів).

Восьме — сімʼя індійського мільярдера Мукеша Амбані (89,9 млрд доларів). Вони власники індійського холдингу з видобутку та переробки нафти Reliance Industries.

Девʼяте — сімʼя Вертхаймер (89,6 млрд доларів), яка володіє контрольним пакетом акцій французького дому Chanel.

Замикає десятку найбагатших сімей династія канадського медіамагната Роя Томсона (71,1 млрд доларів), засновника однієї з найбільших медіагруп світу Thomson Corporation.

Також до рейтингу увійшли родина Каргілл (власники сільськогосподарської компанії Cargill), сім’я Берінгер/фон Баумбах (власники фармацевтичної Boehringer Ingelheim), родина Кокс (власники телекомунікаційної компанії Cox Enterprises) та інші.

За даними Bloomberg, за останні 12 місяців сукупні статки найбагатших сімей світу зросли на 1,5 трлн доларів, що можна порівняти із загальним статком 25 сімей торішнього рейтингу.

Також агентство зазначає, що всі три родини Перської затоки, включені до рейтингу, “ймовірно, набагато багатші за ці консервативні оцінки”.

Як розповідало раніше BitukMedia, рейтинг Forbes “100 найвпливовіших жінок світу” очолила одна з найбільших прихильниць підтримки України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі