Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець створив квітучий календар на 2024 рік – на кожен місяць нова рослина

Важливо

Співзасновник компанії “Паперія” Артем Силко із Броварів створив квітучий календар на наступний рік. У папері знаходяться насіня квітів та городніх рослин. У такий спосіб чоловік вирішив бороться із засміченням міського простору.

Про це розповідає ШоТам.

Папір Артема розкладається за два тижні. Із потім із нього проростають квіти, зелень та овочі.

“Там 12 рослин — кожного місяця своя рослина. І проростити кожного місяця можна іншу рослину: руколу, чорнобривці, фіалку, льон, помідор, моркву. У цьому році ми ще створили 12 символів України”, – розповідає Артем.

“Кладете лист (бажано порвати), можна одразу полити, присипати тоненьким шаром ґрунту, полити ще раз і найближчі 5-7 днів слідкувати за тим, щоб ґрунт був вологий”, – розповідає Артем.

Для тих, хто хоче придбати продукцію у роздріб, ж магазин – квітуча канцелярія Brinjal.

“Паперія” виготовляє ту ж продукцію, що й інші: картки, бірки, сертифікати, запрошення, конверти, обгортки. Тільки якщо ламінований папір розкладається 100 років, їхня продукція перегниває два тижні.

Раніше Артем продава квітучі олівці – із них можна було виростити руколу чи м’яту. Але потім вирішив, що хоче посприяти чистоті довкілля.

Спочатку сварився із людьми, які кидають папірці поміж урну. Але зрештою зрозумів, що люди для себе нічого не виносять. Тож пішов шляхом конструктиву.

“Якщо купується наша картка, наша листівка, то перше — не вирубуються дерева, бо ми вторинно переробляємо наш продукт. Найкраще те, що коли ця картка потрапляє навіть просто на вулицю, то вона зникне з вулиці за 2 тижні”, – каже підприємець.

Завдяки продукції Артема, посіяти можна різні види насіння.

“Є льон, помідор, морква, волошка (дуже гарне насіння волошки), чорнобривці (дуже гарне насіння), мак, фіалка, лаванда, ромашка, рукола, петунія, баклажан”, – розповідає Артем.

Як розповідало BitukMedia, біодизайнер із Житомира Олег Земнухов переробляє шкірки від яблук та інші відходи на біопластик, а з нього виготовляє корисні речі. Зараз він відкрив на базі Поліського університету лабораторію “Зелений хаб”, де навчає цьому студентів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі