Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український біодизайнер виготовляє біопластик із яблучних шкірок (ВІДЕО)

Важливо

Біодизайнер із Житомира Олег Земнухов переробляє шкірки від яблук та інші відходи на біопластик, а з нього виготовляє корисні речі. Зараз він відкрив на базі Поліського університету лабораторію “Зелений хаб”, де навчає цьому студентів.

Про це повідомляє Суспільне.

Технологія отримання біопластика доволі нескладна – у киплячу воду додають кукурудзяний крохмаль, гліцерин, оцет і перетерте проварене пюре із яблучних відходів. Потім туди ж додають проварене листя. Отриману суміш треба розлити у силіконові форми та просушити протягом двох діб. Зараз Земнухов разом зі студентами розробляє варіант екопідошви для взуття із такої субстанції.

Біодизайнер розповідає, що ідея прийшла до нього влітку, у розпал сезону яблук. У місевому університеті ідею підтримали.

“Україна — аграрна країна, тож, таких відходів у нас тисячі тонн. Якби цю сировину можна було раціонально використовувати, то ми могли б замінити викопні джерела сировини, нафтопродукти, з яких зараз виготовляють той же пластик. Тобто робити із відходів доходи, розробляти технології, різну рецептуру”, – каже Земнухов.

Також із біопластику він планує виготовляти жіночі сумочки, оздоблені мохом та зеленню, які вирощує сам. Для прикладу із такого моху, який пройшов процес стабілізації, чоловік виготовив оздоблення для свого одягу.

Як розповідало BitukMedia, раніше майстер народної творчості із Житомира Олег Земнухов створив вегетаріанський борщ із конопель. В його основі – посівні коноплі, які не містять наркотичних речовин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі