Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зігрітися, помитися, поїсти: у Львові запустили соціальний автобус для безпритульних (ВІДЕО)

Важливо

У Львові запровадили соціальний автобус, яким щотижня упродовж зими безоплатно возитимуть безпритульних людей до закладів соціальних послуг.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Аби допомогти людям, які з певних причин втратили домівки, у Львові запровадили нову ініціативу. Тепер щотижня упродовж зими автобус безоплатно возитиме бездомних людей до закладів, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних послуг.

Безпритульні люди зможуть отримати харчування, медичний огляд та одяг чи взуття. У центрі також можна прийняти душ, підстригтися та випрати одяг.

“Враховуючи зимовий період і також те, що в нас є як комунальні, так і іншої форми власності заклади, які надають соціальні послуги бездомним, пропонуємо раз на тиждень впродовж грудня-лютого безкоштовно возити їх до тих місць, де вони зможуть отримати соціальні та інші послуги”, – пояснив Олексій Неділя, в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Фото – Роман Балук / Львівська міська рада

На території Львівської громади є кілька центрів комунальної та інших форм власності, які надають необхідні для бездомних людей послуги.

Перший виїзд соціального автобуса відбувся 8 грудня: від Порохової вежі, що в центрі міста, водій відвіз близько 40 охочих бездомних до спільноти “Оселя” у Винниках.

Як розповідало раніше BitukMedia, безхатько з італійського міста Сенігалія виграв у лотерею понад 37 тис. євро, але не може забрати гроші через відсутність податкового коду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі