Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В одному з обласних центрів поліцейські екіпажі обладнали м’якими ведмедиками

Важливо

У Хмельницькому психологи із “Кімнати терапії іграшкою” передали місцевим копам м’яких ведмедиків. Іграшки допоможуть правоохоронцям знайти контакт із дитиною, яка страждає від сімейного насилля. Це перший подібний проєкт в Україні.

Про це повідомляє Суспільне.

Акцію організував благодійний фондом “Рокада”. У поліції розповідають – раніше іграшки із собою на виклик до дітей не брали, хіба що смаколики.

“Перше, що побачить дитина під час візиту полійського – це м’яка іграшка. Поліцейські зможуть дати дитині ведмедика, який трохи забере її тривожності, заспокоїть її стан”, – пояснює значення проєкту психологиня Антоніна Козак.

“На кожній іграшці буде емблема, яка говоритиме дитині: “Я можу розділити з тобою цей біль. Я можу тобі допомогти. Я можу стати твоїм помічником”. Навіть є такий значок, де написано: “Ми можемо плакати разом”. Дитина зможе передати свій біль іграшці”, – пояснює вона.

Фото: Суспільне

Місцева інспекторка сектору протидії домашньому насильству, старша лейтенантка Аделіна Кирилюк каже, що кожен другий виклик до поліції припадає на родини із дітьми. Іграшки стануть ще одним методом роботи із малечею.

“Для дитини, яка отримала психологічну травму, м’який ведмедик матиме заспокійливий ефект, ефект релаксації, засіб відсторонитися, відволіктися від тих проблем, які є в сім’ї”, каже місцевий начальника сектору протидії домашньому насильству Олександр Сівко.

Як розповідало BitukMedia, помічник американського шерифа округу Гіллсборо у штаті Флорида Скот Прачт отримав наймиліший виклик у своєму житті. Місцевий хлопчик зателефонував 911. Коли коп прибув на місце, малюк пояснив, що захотів просто обійняти Скота.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі