Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Зелений” вихідний: африканська країна посадить 100 млн дерев

Важливо

У Кенії оголосили офіційний вихідний, щоб висадити 100 млн дерев. Уряд цієї африканської країни має на меті висадити 15 млрд саджанців за 10 років в рамках боротьби зі змінами клімату.

Про це повідомляє BBC.

Уряд Кенії направив у державні розплідники близько 150 млн саджанців. Влада закликає кожного кенійця посадити принаймні два дерева. Їх надають безоплатно.

Але також влада спонукає кенійців придбати власним коштом щонайменше два саджанці, щоб потім висадити їх на власній землі. За словами міністра довкілля Соїпан Туя, вихідний дозволить “кожному кенійцю приєднатися до ініціативи”.

У Кенії також запустили спеціальний застосунок Jaza Miti, щоб реєструвати вид рослин, їхню кількість і дату посадки. Він також допоможе людям обрати найбільш відповідні ділянки для кожного виду дерев.

Станом на вечір 12 листопада у застосунку вже зареєстрували 2 млн дерев. Влада Кенії очікує, що до кінця сезону дощів у грудні жителі країни висадять 500 млн дерев.

У Кенії саджанці дерев розподіляються між школами, і діти садять дерева. Це вчить їх захищати довкілля та піклуватися про дерева. Фото – International Tree Foundation

Нинішня урядова ініціатива покликана допомогти в боротьбі зі змінами клімату.
Дерева допомагають боротися з глобальним потеплінням, поглинаючи вуглекислий газ з повітря, одночасно виділяючи в атмосферу кисень.

Між іншим, у Кенії є Національний день посадки дерев, його відзначають щорічно 21 квітня. Дуже часто кенійці саджають кокосові та пальмові дерева вздовж південно-східного кордону своєї землі, що омивається Індійським океаном. Орна площа, що становить близько 20% площі країни, належить до середньо- та високопотенційних агроекологічних зон і знаходиться під сільським господарством, лісом та заповідниками.

Згідно з оцінкою лісових ресурсів ФАО, Кенія належить до країн з низьким лісовим покривом, що становить менше 2% від загальної площі суші. Виснаження лісового покриву серйозно впливає на клімат, дику природу і струмки, людське населення, особливо лісових жителів.

Фото – International Tree Foundation
Фото – International Tree Foundation

Нещодавно екоактивісти розкритикували уряд, який скасував заборону на вирубку у державних лісах. Міністр довкілля Соіпан Туя у відповідь заявила, що постраждали лише ліси, “призначені для комерційних цілей”, а це близько 5% від загальної кількості. Вона пояснила такий крок необхідністю задовольнити місцевий попит на деревину та створити робочі місця.

Як розповідало раніше BitukMedia, польський футбольний клуб “Варта” з Познані вирішив цього сезону садити по 111 дерев на честь кожного забитого голу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі