Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Зелені” футболісти садитимуть 111 дерев після кожного забитого м’яча

Важливо

Футбольний клуб “Варта” з Познані вирішив цього сезону садити по 111 дерев на честь кожного забитого голу. Завдяки футболістам у Польщі вже з’явилося майже вісім тисяч дубів, кленів та різних плодових дерев. Адже таку акцію вони проводять втретє.

Про це розповідає сайт ФК.

Новий сезон чемпіонату Польщі з футболу “Екстракласу” стартував 24 липня. Футболісти “Варти” поки не відзначились забитими голами.

Але кожен гол, забитий “зеленими” цього сезону, означатиме 111 дерев, які після сезону разом висадять в одному з лісництв поблизу Познані.

“Але він посадив!” („Ale Zasadził!”) – такий виклик “Варта” з Познані взяла на себе два роки тому разом з регіональною дирекцією державних лісів. Футбольний клуб зобов’язався за кожен гол, забитий його гравцями в офіційних змаганнях, садити дерева. В перший рік їх було сто, а потім, у рік 110-річчя клубу, норму підняли до 110 дерев за гол. І от цього сезону ставка зросла до 111 саджанців за гол. Вболівальники отримують ще один привід схрестити пальці за команду “зелених”, адже від їхньої ефективності залежатиме, скільки угідь можна буде заліснити.

Фото – wartapoznan

Європейські спортивні команди все частіше прагнуть робити внесок у збереження навколишнього середовища. Наприклад, хокейному клубу “Пеліканс” з Лахті (Фінляндія) вдалося досягти вуглецевої нейтральності завдяки тому, що спортсменів пересадили на екологічний транспорт, а домашню арену команди більше не опалюють вугіллям.

Як розповідало раніше BitukMedia, українські захисники Бахмута із 93-ї окремої механізованої бригади висадили під містом сосновий “Ліс Перемоги”. Дерева їм передали українські лісники.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі