П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Оновили рекорд Гіннеса: на головному індійському святі запалили 2,2 млн олійних ламп (ВІДЕО)

Важливо

В Індії почали відзначати головне індуїстське свято Дівалі. У неділю ввечері на річці Сар’ю в Айдг’я учасники фестивалю запалили понад 2,2 млн олійних ламп – таким чином вони оновили свій минулорічний рекорд Гіннеса.

Про це розповідає Times of India.

Напередодні свята світла над темрявою 25 тис. волонтерів розмістили лампадки у понад 50 локаціях міста Айдг’я, де, як вірять індуси, народилося божество Рама.

Команда Книги рекордів Гіннеса зафіксувала безпрецедентний масштаб події: проти 2022 року кількість запалених олійних ламп зросла на 700 тисяч – до 2,2 млн. Річкою пливли десятки освітлених плотів, а в небі – китайські ліхтарі.

Цей “Фестиваль вогнів” (Deepotsav) є традицією в Айдг’я протягом останніх семи років, і щороку він б’є власні рекорди, збільшуючи кількість вогнів, які і створюють неймовірне видовище.

Дівалі – одне з найпопулярніших скральних свят в Індії, яке відзначається не одне тисячоліття. Воно символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом та знання над невіглаством. Під час святкування люди повсюдно запалюють свічки, лампадки, ліхтарики та запускають феєрверки.

Традиційно індійці святкують Дівалі наприкінці жовтня – на початку листопада, але точна дата змінюється щороку. Під час свята будинки та вулиці прикрашають невеликими олійними лампами – діясами. Вважається, що їхнє світло може привернути увагу Лакшмі – богині багатства та удачі.

Напередодні свята індуси прибирають свої оселі, одягають новий одяг та читають молитви, а також відвідують друзів та родичів, з якими обмінюються солодощами, подарунками та добрими побажаннями.

Дати свята Дівалі індійці визначають за ведичним місячним календарем. 2023 року гуляння триватимуть з 10 до 14 листопада.

Як розповідало раніше BitukMedia, 16-річна Срушті Судхір Джагтап із Індії встановила світовий рекорд, протанцювавши 127 годин (це майже 5,5 діб). Дівчина виконувала традиційний танець і робила лише короткі перерви для відпочинку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі