Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Танець тривалістю понад 5 діб – дівчина встановила світовий рекорд (ВІДЕО)

Важливо

16-річна Срушті Судхір Джагтап із Індії встановила світовий рекорд, протанцювавши 127 годин (це майже 5,5 діб). Дівчина виконувала традиційний танець і робила лише короткі перерви для відпочинку.

Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Срушті танцювала в аудиторії свого коледжу, тому охочих підтримати її не бракувало. Постійно поруч були і батьки рекордсменки. Сама Срушті каже, що зробила це, аби просунути індійську культуру.

Срушті не могла танцювати аби що – експерти мали впізнавати стиль, у якому вона танцює, треба було дотримуватися певних стандартів. Дівчина танцювала у стилі катак – одному із восьми основних класичних індійських стилів.

Виступ дівчини почався вранці 29 травня і тривав до полудня 3 червня. Після нього вона проспала цілу добу.

До рекорду Срушті готувалася 15 місяців. Вдома вона двічі відтанцювала 126-годинних марафонів. Тож сказала, що встановити рекорд було не дуже важко.

Дівчинку готував її дідусь Бабан Мане, який викладає напрямок йоги під назвою йога-нідра, на заході відомий як “йога сну”. Суть у тому, аби активувати бета-хвилі мозку, характерні для глибокого сну, у стані бадьорості. Бета-хвилі асоціюються із відновленням і сціленням тіла.

Попередній рекорд у 126 годин встановила непальська танцівниця Бандана Непал у 2018 році.

Як повідомляло BitukMedia, шість годин тривало весілля в індійському місті Баран. Воно зібрало 2143 пари різних релігійних конфесій та встановило два світові рекорди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі