Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тиранозавра запросили виступити у парламенті – насправді він робот

Важливо

Молодий тиранозавр Френкі виступив із промовою із трибуни парламенту у Колумбії. Насправді Френкі – це робот, якого доправила до країни Програма розвитку ООН у рамках екологічної кампанії “Не обирай вимирання”.

Про це повідомляє El Elespectador.

Френкі – це робот-активіст, який вміє розмовляти. Він виступає за збереження тварин та рослин і агітує проти змін клімату. Окрім виступу перед депутатами, Френкі взяв участь у кліматичному марші у Боготі.

Як видно на фото, динозавра завели до зали у нашийнику та дали слово.

Фото: Susana Muhamad/Twitter

“Це століття кліматичної кризи. Ми живемо в епоху вимирання, 60% видів знаходяться в небезпеці, тому під загрозою знаходиться життя”, – сказала місцева міністерка екології та стабільного розвитку Сусана Мухамад.

28 жовтня Програма розвитку ООН опублікувала відео, де Френкі – створений за допомогою комп’ютерної графіки – виступив на трибуні ООН. “Вимирати – це погана штука!”, – сказав він.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканська компанія Thermetrics розробила для  Університету штату Арізона робота-манекена ANDI, який здатен пітніти, дихати, тремтіти і ходити. Сподіваються, що він допоможе краще зрозуміти вплив екстремальних температур на людське тіло.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі