Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В гармонії з природою: збудували інклюзивну прогулянкову доріжку в кронах дерев (ВІДЕО)

Важливо

Деревʼяну прогулянкову доріжку на висоті крон дерев збудувала в Норвегії данська архітектурна студія Effekt. Маршрут довжиною один кілометр веде на 338-метровий пагорб з круговим оглядовим майданчиком.

Про це пише Dezeen.

Доріжка проходить через парк “Хамарен” (Hamaren) у місті Фюресдаль. Цю прогулянкову доріжку архітектори позиціонують як інклюзивну: попри те, що доріжка розташована на висоті 15 метрів, вона має пологий нахил, доступний для людей будь-якого віку й фізичних можливостей. 

За задумом авторів проєкту, насолодитися прогулянкою в кронах дерев можуть й люди на колісних кріслах, і матусі з візочками, і велосипедисти.

На більшій частині шляху ширина доріжка становить два метри, але на деяких ділянках її розширили для додаткових оглядових зон. Сам кілометровий маршрут завершується на пагорбі заввишки 338 м., де облаштували круговий оглядовий майданчик діаметром 50 м. 

Видання зазначає, що конструкція виготовлена з місцевої соснової деревини – аби вона гармоніювала з навколишнім середовищем. Щоб не зашкодити природі, всі елементи обробляли невеликою технікою або вручну й збирали на місці.

Студія Effekt також звела в Данії спіралеподібну оглядову вежу посеред лісу й перетворила закинуту фабрику вітряків на скейтпарк і молодіжний центр.

Як розповідало раніше ВitukMedia, у Кувейті презентували проєкт “найпішохіднішого міста у світі”. Йдеться про мегаполіс у формі квітки. Він спроєктований таким чином, щоб люди у ньому легко обходились без автомобілів і безпечно пересувались пішки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі