Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мешканці “найпішохіднішого міста у світі” житимуть за стандартами майбутнього

Важливо

У Кувейті презентували проєкт “найпішохіднішого міста у світі”. Йдеться про мегаполіс у формі квітки. Він спроєктований таким чином, щоб люди у ньому легко обходились без автомобілів і безпечно пересувались пішки. Наразі проект отримав назву XZERO

Про це розповідає Daily Mail. 

Планується, що у місті проживатимуть 100 тис. мешканців, а їхній спосіб життя матиме нульовий вуглецевий слід.

Центральний район XZERO буде розбитий на кілька хабів (районів). Кожен з них зі своєю специфікою – освіта, розваги та охорона здоров’я.

Дизайном та архітектурою проекту займалось бюро URB з ОАЕ. Фахівці компанії кажуть, що місто забезпечить власну продовольчу та енергетичну безпеку, а також просуватиме “зелену економіку замкненого циклу” в екологічно чистому місці для життя, роботи та дозвілля. Йдеться також про створення 30 тис. “зелених” робочих місць.

“Створення міст, що відповідають найвищим стандартам життя з найменшим впливом на довкілля, більше не є вибором, це стало необхідністю”, – прокоментував проєкт генеральний директор URB Бахараш Багеріан.

Передбачається, що в місті все буде розташовано таким чином, щоб кожен пішохід почувався тут щасливим – мінімум доступу автомобілів і максимум території для прогулянок.

Всі об’єкти та будинки будуть функціонувати за рахунок 100% поновлювальних джерел енергії.  А всю свою воду перероблятимуть за допомогою інтелектуальних систем водопостачання.

Серед іншого, XZERO буде просувати туризм. Для цього в міста будуть різні власні екологічно чисті готельні активи, зокрема 5-зірковий еко-курорт та еколоджі.

У новому місті Кувейту плануються також 35 км спеціальних бігових і велосипедних доріжок та 9 км кінної доріжки, яка з’єднуватиметься з кінним центром.

URB пояснюють: “Зрештою, місто забезпечуватиме найвищу якість життя, одночасно захищаючи навколишнє середовище для майбутніх поколінь”.

Варто зауважити, що будівництво мегаполісу ще не стартувало. URB назвало орієнтовну вартість проєкту – 15 мільярдів доларів США. В планах почати будівництво у 2024 році, а завершити його до 2034 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Емірати знов хочуть здивувати весь світ. Тут націлились на створення власного Місяця. Гігантська будівля у формі кулі зображатиме природний супутник Землі. Вартість проєкту Moon Dubai  – 5 млрд доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі