Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чумацький Шлях виявився вдвічі легшим, ніж вважали, – що це значить?

Важливо

Група китайських та іноземних науковців провела вимірювання ваги галактики Чумацький Шлях, у якій знаходиться Земля. Виявляється, вона важить 550 млрд мас Сонця. Раніше вважалося, що вдвоє більше – близько 1 трлн мас.

Про це повідомляє Xinhua.

«Наші останні результати свідчать про те, що Чумацький Шлях може бути «стрункішим», ніж ми вважали раніше», — каже Сюе Сянсян, головна дослідниця групи та науковий співробітник Національної астрономічної обсерваторії Китайської академії наук. 

Те, що наша Галактика важить не 1 трлн Сонць, а майже в половину менше, значить, що у ній набагато менше темної матерії, ніж вважали раніше, – речовини, яка не випромінює світло, але має вагу. Так пояснює результати обрахунків Сянсян.

Окрім китайських науковців, у дослідженні брали участь Асоціація НАТО Канади та австралійський технологічний університет Свінбурна.

Розуміння маси галактики потрібне для розуміння її динаміки. Однак до останнього часу існувала велика невизначеність через брак спостережень. Цього разу науковці отримали інформацію від спектроскопічного телескопа Large Sky Area Multi-Object Fibre Spectroscopic Telescope (LAMOST) – провідного оптичного телескопа Китая – і супутника Gaia Європейського космічного агентства.

На відміну від інших телескопів, LAMOSТ надав інформацію про тривимірне положення усіх зірок, швидкість у тривимірній системі координат та вміст металу у них.

Як повідомляло BitukMedia, Китай розглядає проект безпілотної космічної місії до Венери Venus Volcano Imaging and Climate Explorer (VOICE). Її можуть запустити у 2026 році, а планети вона дістанеться через рік. Метою штучного супутника буде вивчення атмосфери і геології планети, а також пошук середовища, придатного для життя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі