П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рука допомоги – домашню рослину навчили фехтувати мачете (відео)

Важливо

Художник-робототехнік Девід Боуен вирішив з’ясувати, що буде, якщо підключити роботизовану руку до рослини і дозволити їй керувати кінцівкою. Філодендрон показав себе вправним фехтувальником мачете. Але чи розуміє він, що робить?

Про це розповідає Interesting Engineering.

“По суті, – говориться на сайті Боуена, – рослина – це мозок роборуки, що керує мачете. Він визначає, як вона розмахує, коле, ріже і взаємодіє в просторі”. В установці використовується живий філодендрон. Він керує рукою за допомогою мікроконтролера з відкритим вихідним кодом. Вхідні дані той отримує від електричних сигналів рослини.

Завдяки спеціальному програмному забезпеченню ці сигнали в режимі реального часу зіставляються з рухами суглобів промислового робота, що тримає мачете. Таким чином, рухи мачеті визначаються на основі вхідних даних від рослини.

Як випливає з наданого Боуеном відео роботизованої руки під керуванням рослини, датчики для створення цього “симбіозу” дуже схожі на кругові ЕЕГ-аплікатори, які надягають на пацієнтів у лікарні. Ці електроди дозволяють вимірювати електричні імпульси, що проходять через різні частини рослини.

Зайве говорити, що немає жодних доказів того, що філодендрон свідомо керує роботизованою рукою з мачете. Швидше за все, сигнали від рослини діють як генератор випадкових чисел і рука рухається абсолютно хаотично.

Як повідомляло раніше BitukMedia, дослідники з Сінгапуру презентували нового робота-помічника з балансування під назвою “Містер Бах”. Він може відчути, коли літня людина втрачає рівновагу і вчасно упіймати її. Такий пристрій вкрай необхідний з огляду на швидке старіння населення світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі